Маршрути

Маршрути за начинаещи

Зоната обхваща района на Пампорово – от местност Язовира до наблюдателница Три планини
и от Орфееви скали до Студенец

Зона начинаещи обхваща района на Язовира и приключенски парк Пампорово, кулата Снежанка, Орфееви скали, наблюдателница Три планини и Студенец. Района предлага разнообразни трасета за каране от асфалтов път до поляни и горски пътеки с лек наклон. Асистенцията на ел.моторите позволява педалиране без никакво усилие. За вас остава единствено да се наслаждавате на природата!

При възникнал проблем, можете да разчитате на нашата помощ.

Важно! Излизането извън зоната за начинаещи без необходимия опит и умения е опасно и крие рискове. При нужда от помощ извън зоната, ще се наложи да заплатите съответните разходи, указани на сайта в секция Цени.

Използването на електрическите велосипеди по велотрасетата на Пампорово АД е забранено!

Маршрути за напреднали

Зоната обхваща района от Обсерватория Рожен до връх Перелик и от Широка лъка до Смолян

Зоната за напреднали е доста обширна и покрива района от Обсерватория Рожен през Пампорово до връх Перелик и от с.Гела, през с.Широка лъка, Стойките до град Смолян.

Важно! Необходим е предишен опит с планински велосипеди и умения за остраняване на проблеми (спукана гума, паднала или скъсана верига и др. подобни). Ние ще ви предоставим ремонтен комплект, но от вас се изисква да умеете да боравите с него. Зоната за напреднали изисква съгласие изразено в декларация, че притежавате необходимият опит и сте готови сами да носите отговорност за придвижване по републиканската пътна мрежа или планински трасета и отстраняването на проблеми свързани с експлоатацията на велосипедите е ваша отговорност.